Lan guztiak I : euskaldunon hizkuntza eta ikuskera / Bittor Kapanaga ; edizio-lanak, Juan Martin Elexpuru ; aurre-lanak, Enrike Alaña ... [et al.] - Kapanaga, Bittor (1925-2011) (: Gerediaga Elkartea, 2014)
Bi liburukitan argitaratuko dira Bittor Kapanagaren lanak, eta lehenengo honetan euskerari eta euskaldunon mundu ikuskerari buruzkoak irakurri daitezke. Unibertsitatetik igaro gabea izan arren, jakinduria handiko gizkona zen eta oso ondo ezagutzen zuen euskera. Berebiziko sena erakutsiz, hizkuntzaren misterio ilunenetan murgiltzen da eta argi egitea lortzen du sarri askotan. Heterodoxoa izan zen gauza askotan, eta sarri bere teoriek talka egiten dute ezarritzat ematen direnekin.