Kimika - Arrasate, Sonia; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Anakabe, Eneritz ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2013)
Ikasmaterial honetako atalak honako hauek dira:Erreakzio kimikoak. Estekiometria eta erreakzio kimikoen doiketa. Oinarrizko legeak. Erreaktibo mugatzailea. Erreakzioaren etekina.Disoluzio urtsuan egiten diren erreakzioen sarrera. Disoluzio motak. Kontzentrazioa adierazteko erak.Lotura kobalente lekutua eta ez-lekutua konposatu organikoetan. Efektu induktiboa eta mesomeroa.Lotura kobalentea baino lotura ahulagoak. Hidrogeno lotura. Elkarrekintza elektrostatikoak.Estereoisomeria. Konstituzioa eta konformazioa, zentro estereogenikoak, konfigurazio erlatiboa eta absolutua.Konformazioak: konformazioa molekula ez ziklikoetan eta ziklikoetan. Eraztun-tentsioa, sei kidez osatutako eraztunen konformazioa: efektu anomerikoa.Erreakzio motak eta mekanismoak. Prozesu homolitikoak eta heterolitikoak. Erreaktibo nukleozale eta elektroizaleak. Erreakzio-bitartekari oinarrizkoen egitura eta egonkortasuna. Erreakzio kontzertatuak eta pausoka gertatzen diren erreakzioak. Egituraren eragina konposatu organikoen azidotasunean eta basikotasunean.Konposatu organiko familia ezberdinen erreaktibotasun adierazgarria. Hidrokarburoak, eratorri halogenatuak, alkoholak, eterrak, aminak, konposatu karboniliko azidoak, organikoak eta eratorriak. Lotura anizkoitzen gaineko adizio erreakzioak. Ordezkapen nukleozalezko eta eliminaziozko erreakzioak. Ordezkapen elektroizalezko erreakzioak. Kondentsazio erreakzioak. Konposatu organikoen beste erreakzio motak.
Keywords: Baliabide digitalak; Monografiak