Gizarte-zerbitzuen oinarriak / Julen Zabalo Bilbao eta Gorka Moreno Márquez - Zabalo, Julen (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Gizarte-zerbitzuei buruzko hasierako informazioa ematea da helburu nagusia. Zeintzuk diren gizarte-zerbitzuen oinarrizko kontzeptu eta irizpide teoriko nagusiak, zein izan den gizarte ekintzaren ibilbide historikoa; zeintzuk diren gaur egungo gizarte-zerbitzuen oinarri teoriko, ideologiko eta juridikoak, etab.Horretaz, gain eta gizarte zientzien barruan kokaturik, gizarte-zerbitzuei loturiko hainbat eztabaida eta zalantza plazaratzen dira. Hauek guztiak liburuan planteatzen dira, eta irakurle eta liburuaren arteko solasaldi irekia planteatzen da.