Administrazioko eta zuzenbideko euskara / Joseba Ezeiza Ramos : ikuspegi jurilinguistikoa - Ezeiza Ramos, Joseba (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2012)
Testuliburu honen helburua da hainbat argibide eta ariketa praktiko eskaintzea administrazioko eta arlo juridikoko euskara lantzeko, betiere, Hizkuntzalaritzak, Zuzenbideak eta Administrazio Zientziek bat egiten duten bidegurutzean zabaltzen den talaiatik begiratuta. Izan ere, lan honetan hiru diziplina horien ikuspegiak baliatuko dira hizkuntza aztertzeko eta langai praktikoak proposatzeko. Beste hitz batzuetan, lan honek Hizkuntzalaritza Aplikatuan du sorburua, baina Zientzia Juridikoak eta Administrazioko Zientziak ditu jomugan. Horrenbestez, hiru diziplinei atxikitzen zaie neurri bertsuan.