Datu-base erlazionalen diseinua eta ustiapena / Leire Aldaz Odriozola eta Leire Urcola Carrera - Aldaz Odriozola, Leire (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2013)
Testuliburu honen helburua da ikasleari datuak eta informazioa antolatzen irakastea edozein ingurunetan modu eraginkortasun batean erabili ditzan. Horretarako, datu-base erlazionalen ereduan oinarrituta, ikasleak ikasmaterial honen bitartez datu-basearen diseinu, sorketa eta galdeketaren inguruko ezagupenak jasoko ditu.