Enpresa zuzenbidea - Viteri Zubia, Ibon; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2011)
Liburu honetan atal hauek agertzen dira:Lehenengoan, Zuzenbidearen kontzeptua eta jatorria lantzen da, Zuzenbide zibilak duen esanahi eta irismena hobe ulertzeko. Halaber, Zuzenbide objektiboa eta eskubide subjektiboa bereizten dira.Bigarrenean, pertsona (fisikoa eta juridikoa) aztertzen da. Izan ere, hura da arauen menpe dagoena eta eskubideak egikaritzen dituena.Hirugarrenean, eskubide errealak. Atal honetan, eskubide subjektibo hauek eskuratzeko moduak (jatorrizkoa edo eratorria), motak (erabatekoak edo mugatuak) eta defentsa bideak aztertzen dira (Jabetza Erregistroa).Laugarrenean, kreditu eskubideak. Hau da, betebehar eta kontratu Zuzenbidearen oinarriak lantzen dira.Eta azkenik, Ondarezko Zuzenbide Zibilaren eskema osatzen da ezkontza-hitzarmenak eta Oinordetza Zuzenbidearen oinarrizko kontzeptuak eta erregelak azalduz.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Enpresa kudeaketa; Baliabide digitalak; Monografiak