Nazioarteko finantzak / Aitziber Lertxundi Lertxundi, Alaitz Mendizabal Zubeldia - Lertxundi Lertxundi, Aitziber (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Ikasgai horretan, kanbio-arriskuaren kudeaketa eraginkorra egiteko edukiak irakasten zaizkie ikasleei. Kontuan izanda zer-nolako indarra hartu duten enpresen nazioartekotze-prozesuek azken hamarkadan, gaur egun oso garrantzitsua da nazioartean aritzen diren enpresek finantza-gestio egokia egitea nazioartean. Gai honen inguruan idatzi diren liburu ugari dago, baina euskaraz egindako argitalpenak oso urriak dira. Lan honekin hutsune hori bete nahi izan dugu, ikasleei oinarrizko kontzeptuak ariketa praktikoekin laburbiltzen dituen eskuliburua eskainiz.