Kimika oinarriak - Arbeloa López, Teresa; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2010)
Ikasmaterial honen helburu nagusia materiaren egitura eta propietateen oinarrizko kontzeptuak azaltzea da. Lana hiru multzotan banatuta dago eta hamaika gaiez osatuta dago.Lehenengoan (1 gaia) kimikan murgiltzeko beharrezkoak diren hainbat kontzeptu azaltzen dira. Bigarren atalean (2-6 gaiak) materiaren egitura mikroskopikoa azaltzen da, atomotik molekularaino. Azken multzoan (7-11 gaiak) materiaren egitura makroskopikoa lantzen da, solido egoeraren deskribapen zehatza eginez.
Liburu honek UPV/EHUko Euskara Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Kimika; Baliabide digitalak; Monografiak