Hezkuntzaren soziologia / Jose Inazio Imaz Bengoetxea - Imaz Bengoetxea, Jose Inazio (Ikasmaterialen sare-argitalpenak. Hezkuntza (EHU), 2012)
Edukia: - 1. Hezkuntza eta gizartea; - 2. Hezkuntza eta aldaketa soziala; - 3. Soziologiak hezkuntzaren azterketa zientifikoari egin dizkion ekarpenak;- 4. Gizarteratzea; - 5. Hezkuntza eta ekonomia; -6. Hezkuntza eta politika; - 7. Hezkuntza eta kultura; - 8. Hezkuntza eta generoa; - 9. Curriculumaren soziologia; -10. Eskolaren soziologia; - 11. Ikasleen soziologia; - 12. Irakasleen soziologia