Industria informatikako oinarriak - Alkorta Egiguren, Patxi; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Sarriegi, Andoni ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Liburu hau Industria Elektronikan Industria Ingeniaritza Teknikoa Titulazioan enborrezkoa den Industria Informatika irakasgaian erabiltzen da. Ikasleek mikrokontrolatzaileekin duten lehenengo harremana hau izaten denez, irakasgaiaren helburu nagusia 8 biteko 8051 mikrokontrolatzailea ezagutu eta bera C hizkuntzan programatzea da. Horrela, ikasleek merkatuan dauden gainontzeko 8 bit edo gehiagoko mikrokontrolatzaile nahiz mikroprozesadoreak erabiltzeko oinarria hartzen dute.
Liburu honek UPV/EHUko Euskara Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du.
Jatorrizko izenburua: "Fundamentos de informática industrial"
Keywords: Industria-informatika; Baliabide digitalak; Monografiak