Industria informatikako oinarriak / Patxi Alkorta Egiguren; [euskaratzaileak, Patxi Alkorta Egiguren eta Andoni Sarriegi Eskisabel] - Alkorta Egiguren, Patxi (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Liburu hau Industria Elektronikan Industria Ingeniaritza Teknikoa Titulazioan enborrezkoa den Industria Informatika irakasgaian erabiltzen da. Ikasleek mikrokontrolatzaileekin duten lehenengo harremana hau izaten denez, irakasgaiaren helburu nagusia 8 biteko 8051 mikrokontrolatzailea ezagutu eta bera C hizkuntzan programatzea da. Horrela, ikasleek merkatuan dauden gainontzeko 8 bit edo gehiagoko mikrokontrolatzaile nahiz mikroprozesadoreak erabiltzeko oinarria hartzen dute.