Estatistikaren zergatiak eta nolakoak / Itxaro Latasa : aldakortasun-analisiari buruzko gidaliburua - Latasa, Itxaro (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Ikasmaterialak bi atal ditu. 1. atalean Estatistikaren zergatiak eta nolakoak azaltzen dira. Bertan, garatzen da Estatistikaren balioa; azalpen eta eguneroko adibiden bidez garatzen dira Estatistikaren ohizko erabilerak eta, haien artean, egungo gizartean Estatistikaren boterea erakusten dutenak. 2. atalean garatzen da Estatistikaren erabilera aldagaien aldakortasuna aztertzeko. Honetan, zehazten da urratsez urrats datu-analisiaren prozedura.