Euskera-erderak : erkaketa saioa / Eñaut Etxamendi; Txomin Davant, lankide; Roger Courtois, www.euroskara.com gunearen egilea (erderaz, fr) - Etxamendi, Eñaut (: Maiatz, 2015)
Euskeraren hobeki aztertzetik eta indo-europear ustezko zaharraren bererainkuntzarekin erkatzetik da ageri. Zeren, euskera indo-europear hitzkuntzaide balinbada - eta diogu hala dela - Alemanierren teoriak ez deusten litaizke. Alabainan Europako hizkuntzen aurrena dugula euskera salatzen baitu hizkuntzaren ikertzak; horrek ez duelarik edozein gisas erran nahi beste jendaileeri nagusi gindaizkeelakorik deusetan (gauza berdina beste hizkuntzeri buruz). Halabehar, zori, bitxi baten ondorio baita dena. Gertakizun berdinak nabari izanik, karrointe orrokoraren eraginez, Asian eta ere Amerika kontinentean.