Aitorren ametsa / Marie-Christine Thiry Merlo ; [euskarazko itzulpena, Antton Harignordoguy] - Thiry Merlo, Marie-Christine (: Zortziko argitaletxea, 2015)
Aitor ameslaria da eta joaldun trebea ere. Izpiritu txarrak nahi bezala uxatzen ditu.Heroi baten gisa ari izanen da itsasoko hondarkinak preziatzen dituen Detritus munstro okaztagarriaren ihiztatzen eta Euskal itsasbazterreko uhinez maiteminduko da. Egun batez haien gainean dantzan aritzeko esperantza badu. Agian laster etorriko zaio aukera.