Bainaren belaunaldia : "Ustela", "Pott" eta "Oh! Euzkadi" - Sarasola, Beñat; Labayru Fundazioa; Amorebieta-Etxano. Udala (Bilbao : Labayru Fundazioa ; Amorebieta-Etxanoko Udala, 2015)
Liburu honetan 70-80etako "Ustela", "Pott" eta "Oh! Euzkadi" literatur aldizkariak eta beren inguruan sortutako taldeak aztertzen dira. Aldizkariok aleka eta garaiko testuinguru politiko, sozial eta literarioari atxikirik aztertzen dira lehenik, eta euskal literaturako zenbait alderdiri egin zizkieten ekarpenak azpimarratzen gero: literatur autonomia, sistema literarioa, kontrakultura, literatura konparatua eta poskolonialismoa.
Bibliografia: 239.-245. or.
Aita Santi Onaindia Beka, 2013
Keywords: Pott (Aldizkaria); Ustela (Aldizkaria); Oh! Euzkadi (Aldizkaria); Euskal literatura -- XX-XXI. m. -- Historia eta kritika; Monografiak