Bainaren belaunaldia : "Ustela", "Pott" eta "Oh! Euzkadi" / Beñat Sarasola - Sarasola, Beñat (Aita Santi Onaindia beka (Labayru Ikastegia), 2015)
Liburu honetan 70-80etako "Ustela", "Pott" eta "Oh! Euzkadi" literatur aldizkariak eta beren inguruan sortutako taldeak aztertzen dira. Aldizkariok aleka eta garaiko testuinguru politiko, sozial eta literarioari atxikirik aztertzen dira lehenik, eta euskal literaturako zenbait alderdiri egin zizkieten ekarpenak azpimarratzen gero: literatur autonomia, sistema literarioa, kontrakultura, literatura konparatua eta poskolonialismoa.