Beduino bat Karibe aldean - Iselmu, Alí Salem; Monasterio, Xabier (Bilbo : Erroa, 2015)
Ali Salem Iselmu idazlearen luma trebeak sorturiko hogeita hamar kontakizun labur hauek Saharara garamatzate zuzenean. Orrialde hauetan bere bizitzan erabakigarri izan diren gertaerak dakartza gogora idazleak: sorterrian - Mendebaldeko Saharan kokatua dagoen Dakhla hirian- bizi izandako pasadizoak, ezinbesteko ihesaldia Tindufeko kanpamentuetara, Kuban haur eta gazte denboran egindako egonaldi luzea eta geroko itzulera. Baina, bere bizitzaren kronika egiteko baino, saharar herriaren iragana eta oraina ezagutzera emateko idatzi du liburu hau Ali Salem Iselmuk. Eta kontakizun guztietan maisukiro jaso ditu basamortuko jendearen bihotz taupadak, eskubide osoz eta duintasun handiz Sahara libre batean bizitzea aldarrikatzen duen jendearen bihotz taupadak.
Jatorrizko izenburua: "Un beduino en el Caribe"
Keywords: Helduentzako Literatura