Euskara batua eta euskalkiak Haur Hezkuntzan eta Lehen Hezkuntzan - Maia, Julian; Larrea, Kepa; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2010)
Haur eta Lehen Hezkuntzako ikastetxe bakoitzaren hizkuntza- eta pedagogia-proiektuetan euskara batuak eta euskalkiak zer toki bete behar duten eta zergatik erabakitzeko, hausnarketa materiala eskaintzea da argitalpen honen helburua. Irakasle eskoletako euskarazko adar guztietako ikasleentzako materiala da, eta baita ere Haur eta Lehen Hezkuntzako ikastetxeetan lanean ari diren irakasleentzat, Euskal Filologiako ikasleentzat eta Bigarren Hezkuntzan lanean ari diren hizkuntza-irakasleentzat. Sarreraren ondotik lau kapitulu ditu lanak: 1. Harremaneta diren hizkuntza ereduak: euskalkiak eta euskara batua, 2. Euskara batuaren eta euskalkiaren arteko harremanen bilakaera jendartean, 3. Eskola hizketa eta dialektoak, 4. Hizkuntz hautua egiteko orduan eragiten duten faktoreak.
Bibliografia: 145.-148. or.
Liburu honek EHUko Euskara Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Hizkuntzalaritza aplikatua; Euskalkiak -- Alderdi sozialak; Hezkuntza -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Monografiak