Xola eta lapurra / Bernardo Atxaga ; marrazkiak, Mikel Valverde - Atxaga, Bernardo (Holaxe bizi da Xola (Erein), 2015)
Xola nagi-nagi dago etxean etzanda eta auzoaren telebista aparatutik entzuten du ahots bat: "Eskuek hitz egiten dute! Eta hankek ere bai, baita begiek ere! Eta sudurrak! Eta bihotzak. bihotzak zer esanik ez!". Gero gangster batzuk entzuten ditu lapurretan, eta beste oihu batzuk ere entzuten ditu eraikineko ezkaratzetik datozenak. Xolaren Burua lanean ari da ordurako. Belarriek esaten diotena Bihotzak berrestu dio: Etxeko Bizilagunen Bilera da, eta ahots haserre bat entzuten du: "Lapurrak! Lapurrak dira gure benetako problema!".