Elikadura eta dietetika komunitarioa - Telletxea, Saioa; Arroyo, Marta; Aspizua, Jose Felix; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Batetik Elikadura komunitarioari dagokionez, hainbat kontzeptu nagusi landuko dira, hala nola, nutrizio hezkuntza bertan osasunerako hezkuntza, osasunaren sustapena, elikadura eta nutrizio arloko hezkuntza azalduaz. Bestetik hainbat nahasteen, Obesitatea, Gehiegizko ingesta konpultsiboa, Bulimia eta Anorexiaren deskribapena, azalpen ereduak, jokabidea aldatzeko teknikak, tratamendua eta prebentzioa. Ondoren, kasu praktikoak landuko dira; ariketa horietatik batzuen soluzioak izango dira ikaste-prozesua errazteko. Beraz, irakurleek, egoera fisiologiko konkretu bakoitzaren beharrak kontuan hartuta, dieta orekatuak prestatzen ikasiko dute.
Liburu honek UPV/EHU Euskararen Arloko Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Osasunerako hezkuntza; Dietetika; Osasuna; Baliabide digitalak; Monografiak