Elikadura eta dietetika komunitarioa / Saioa Telletxea, Marta Arroyo eta Jose Felix Aspizua - Telletxea, Saioa (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Batetik Elikadura komunitarioari dagokionez, hainbat kontzeptu nagusi landuko dira, hala nola, nutrizio hezkuntza bertan osasunerako hezkuntza, osasunaren sustapena, elikadura eta nutrizio arloko hezkuntza azalduaz. Bestetik hainbat nahasteen, Obesitatea, Gehiegizko ingesta konpultsiboa, Bulimia eta Anorexiaren deskribapena, azalpen ereduak, jokabidea aldatzeko teknikak, tratamendua eta prebentzioa. Ondoren, kasu praktikoak landuko dira; ariketa horietatik batzuen soluzioak izango dira ikaste-prozesua errazteko. Beraz, irakurleek, egoera fisiologiko konkretu bakoitzaren beharrak kontuan hartuta, dieta orekatuak prestatzen ikasiko dute.