Klasikoak soziologian : Durkheim, Weber, Simmel - Mateos Gonzalez, Txoli; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Helburu nagusia ezagutza soziologikoan klasikotzat jotzen den pentsamenduaren oinarriez jabetzea da. Pentsamendu klasiko hori hainbat egile garrantzitsuk osatzen dute, dudarik gabe, baina hemen hiru pentsalari funtsezkorengana hurbilduko gara: Émile Durkheim, Max Weber eta Georg Simmel. Teoria soziologikoaren bilakaeran eragin desberdina izan duten arren, hirurak jotzen dira klasikotzat. Horrek esan gura du, besteak beste, soziologian uste dela hiru pentsalariok landutako ideiak oraindik ere erabilgarriak direla horietatik irakaspen baliotsuak ondorioztatzen baitira, egungo soziologoen lanetatik ondoriozta litezkeenak bezain baliotsuak, alegia.
Liburu honek UPV/EHUko Euskararen Arloko Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Soziologia; Baliabide digitalak; Monografiak