Ekuazio Diferentzialak / Naiara Arrizabalaga Uriarte, Maria Jose De Velasco Camara eta Maria Jose Zarate Azcuna - Arrizabalaga Uriarte, Naiara (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Ekuazio diferentzialen teoria Matematikaren funtsezko arlo bat da, eta Fisikarako eta Ingeniaritzarako ezinbesteko tresna. Ekuazio diferentzialak bide dira Fisikan agertzen diren hainbat fenomeno ulertzeko eta horiekin erlazionatutako problemak ebazteko. Ekuazio diferentzialen artean bi mota ditugu: ekuazio diferentzial arruntak eta deribatu partzialetako ekuazioak.