Hik hasi 205 : bolondres proiektua : ikasleak, beharra dutenen bidelagun (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Krisiak edo erronkak? -Albisteak. -Gai nagusia: Bolondres proiektua. Ikasleak, beharra dutenen bidelagun. -Elkarrizketa: "Herri nortasuna herriaren baitan transmititzen diren balioek osatzen dute. Egiteko hori mitologiarena zen lehen, eta gaur egun eskolarena da". Juan Inazio Hartsuaga (antropologoa eta pentsalaria) -Esperientziak: Zientzia-hezkuntza. Ikerketa, zientzia irakasteko ardatza. Lauro Ikastola -Ekarpenak 1: Ikastolak 2050. "Ikastolen lana da bizimodu orekatu baterako eta elkartasunerako heziko den gizakiaren eraikuntzan inbertitzea". Iosu Txapartegi "Txapas" (irakaslea eta pentsalaria) -Ekarpenak 2: Aberaste txokoa. Adimen-gaitasun handiko ikasleen esku-hartzea hobetzeko saiakera. Lore Berasaluze (Lehen Hezkuntzan, Hezkuntza Berezian graduatuberria) - Galdeidazu: Ane Ablanedo (irakaslea eta psikoterapian aditua): Zer izan behar dugu kontuan, ikasgeletan nerabeekiko elkarbizitza eta harremana osasuntsuak izan daitezen? -Argitalpenak. -Proposamena: Gipuzkoako parketxe sarea. Gipuzkoako parke naturalak klik batean -Atzeko atetik: Iraia Elias (aktorea eta irakaslea)
2016/01/28, aldizkaria 2016/01/14, gehigarria
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2016ko deialdia)
Keywords: Hartsuaga, Juan Ignazio -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak