Historiaren makina / koordinazioia, Fran Bodego ; programazioa, Xabier Oregi, Asier Recondo ; diseinua, Fabian Hidalgo ; edukiak, Nagore Irazustabarrena - Bodego, Francisco; Hidalgo, Fabian; Irazustabarrena, Nagore; Oregui Biain, Xabier; Recondo Lago, Asier (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2014ko deialdia), 2015)
Baliabide didaktiko honekin, ikasleei historiarekin erlazioa duen joko batekin jolastuz ikasi ahal izateko aukera emango zaie. Erabiltzaileek historian zehar bidaiatuko dute, historiari buruzko galderak ondo erantzunez. Erabiltzaileak galdera ondo erantzuten badu aurrera joko du, baina, erantzun okerra ematen badu, bertan geratuko da hurrengo txanda itxoiten. Aplikazio honek behar berriei egokitzen diren metodologiak erabiltzea sustatzen du, horrela, aldaketa berriei adi, eskola berri eta egokia etengabe sortzen.