Kai, txakur bidaiaria - Morillo, Fernando; Mendibil Ainzua, Mikel ([Irun] : Gaumin, 2015)
Kai txakur berezia da. Txakurtokietan bizi da, txakurren herrian. Edo txak-herrian, nahiago baduzue. Arazo handi bat dauka. Kai gaixoa nahasirik dago azkenaldean. Ama artzain-txakurra du eta aita, berriz, ardi-txakurra. Eta bera? Berak ez daki ziur zer nahi duen! Artzain aritu? Ehiztari? Berak ez daki ziur zer nahi duen! Artzain aritu? Ehiztari? Karramarroen olatu-dantzan jardun? Kaioak bezala hegan egin? Etenik gabe munduan zehar bidaiatu? Kloro lagun eta txak-sikologoak lagunduko dio Kairi burua argitzen eta zoriontasunaren bide anizkoitzak aurkitzen. Zergatik mugatu bide bakar batera? Liburu honek audioliburua ere badauka doan.
6-8 urte (urdina)
Keywords: Desberdintasunaren onarpena; Adiskidetasuna; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak