Kimika organiko industriala / Jose Luis Vicario Hernando eta Mª Isabel Moreno Benitez - Vicario Hernando, Jose Luis (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Liburu honetan, industrian erabiltzen diren konposatu organiko garrantzitsuenen sintesia eta ezaugarriak aurkezten dira. Lehenengo atalean industria kimikoaren ezaugarriak eta berezitasunak aurkezten dira eta hurrengo atalean iturri naturaletatik lortzen diren produktuak eta produktu hauek lortzeko prozesu industrialak aurkezten dira. Hurrengo bi ataletan alkeno, alkino eta bentzenotik lortutako produktuak tratatzen dira.