Kazetaritza infografia - García, Daniel; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Gizarte eta Komunikazio Zientzien Fakultatean Kazetaritza Graduko gure ikasleei erreportajeak idazten, argazkiak editatzen, bideoak montatzen, irratsaioak grabatzen eta aldizkariak diseinatzen irakasten diegu jadanik. Hala ere, infografikoak nola prestatzen diren ez dute normalean ikusten ikasgeletan. Kazetaritzaren munduan gero eta presentzia handiagoa lortzen ari diren informazio-produktu eraginkorrak ditugu mapak, datu-taulak, krokisak, diagramak eta kronogramak. Komunikazio elementu horiek guztiek asmatzen eta sortzen ikasten hasi berri dira pasa den ikasturtetik aurrera Infografia lelopean hautazko irakasgai berrian. Testu-liburu gisa diseinatuta, honen bitartez kazetariek ulertuko dute berriak berbekin bakarrik kontatu beharrean, marrazkiak, mapak eta gainontzeko elementu grafikoak erabiliz erakutsi ere egin ditzaketela.
Ikasmaterial hauek Informazio eta Komunikazio Zientzietako titulaziotan izan daitezke erabilgarri. Bereziki Kazetaritzako graduko ikasleei zuzenduta egon arren, oro har, material hauek baliagarriak izan daitezke ere Publizitate edota Ikus Entzutezko ikuspegi batetatik gai hau landu nahi duen edonorentzat.
Liburu honek UPV/EHUko Euskararen Arloko Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Kazetaritza; Baliabide digitalak; Monografiak