Kazetaritza infografia / Daniel García - García, Daniel (: Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Gizarte eta Komunikazio Zientzien Fakultatean Kazetaritza Graduko gure ikasleei erreportajeak idazten, argazkiak editatzen, bideoak montatzen, irratsaioak grabatzen eta aldizkariak diseinatzen irakasten diegu jadanik. Hala ere, infografikoak nola prestatzen diren ez dute normalean ikusten ikasgeletan. Kazetaritzaren munduan gero eta presentzia handiagoa lortzen ari diren informazio-produktu eraginkorrak ditugu mapak, datu-taulak, krokisak, diagramak eta kronogramak. Komunikazio elementu horiek guztiek asmatzen eta sortzen ikasten hasi berri dira pasa den ikasturtetik aurrera Infografia lelopean hautazko irakasgai berrian. Testu-liburu gisa diseinatuta, honen bitartez kazetariek ulertuko dute berriak berbekin bakarrik kontatu beharrean, marrazkiak, mapak eta gainontzeko elementu grafikoak erabiliz erakutsi ere egin ditzaketela.