Hik hasi 204 : Lur eta Amets : Euskal Herriaren historian zehar bidaide (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Olentzerok ekarri ez dizkigunak -Albisteak. -Gai nagusia: Lur eta amets. Euskal Herriko historian zehar bidaide -Elkarrizketa: Katty Omar (pedagogoa eta psikomotrizista): "Haur batentzat bizitzea jolastea da, dituen beldurrekin eta munduarekin jolas egitea, horrek bere burua nahiz ingurua ulertzeko balio dio" -Esperientziak 1: Getxoko Zubiletako eskola. Gorreria duten ikasleei EAEn emandako erantzun inklusioa . Naia Rique Aguinaga eta Zuriñe Gaintza Jauregi (EHUko ikasle ohia eta EHUko irakaslea) -Esperientziak 2: BiziBusa proiektua (Hernani). Eskolarako bidea bizikletaz -Esperientziak 3: Tolosako Hirukide ikastetxea. Ikasleak, gatazketan bitartekari lanetan -Galdeidazu: Beharrezkoak al dira etxerako lanak? David Castrillo (Lehen Hezkuntzako irakaslea eta adimen emozionalean eta neuropsikologian aditua) -Argitalpenak -Proposamena: Txantxariak telebista saioa. Eduki pedagogikoak eta kalitatezkoak -Atzeko atetik: Itziar Ituño (aktorea)
2015/12/18
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2016ko deialdia)
Keywords: Omar, Katty -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak