Berrikuntza politikoa = Innovación política = Political innovation : #Zubigintza - Calzada Mujika, Igor; Bildarratz, Jokin; Elduaien Hizkuntza Eskola ([S.l.] : Translokal, 2015)
Eskuartean duzun liburu hau, egun eta etorkizunera begira, euskal politikagintzaren diskurtso eta praktika egituratzen duten (eta egiturako duten) lau ardatzetan oinarrituta dago: Aldaketa Konstituzionala, Autogobernua, Erabakitze-Eskubidea eta Independentzia. Ekarpen eraikitzailea xede duen lan honek, Zubigintza aplikatzen duelarik: batetik, sentsibilitate politiko artean eta bestetik, akademia eta politikaren uztarketa-zubiak erdietsiz. Zubigintza: Euskal Berrikuntza Politikoaren DNA da. Zubiak eraikitzea, bestearen lekuan jartzea, ulertzea, sentitzea; azken batean, herrigintzarako elkarrekin lan egitea. Euskal Herriarentzat, enpatia politiko eta hiritar eraldatzailea abian jartzea. Etorkizun politikoa gaurtik eraikitzen baitugu; elkarri aurpegira begiratuz, aurreruntz bultzaz.
Testuak euskaraz, gaztelaniaz eta ingelesez
Keywords: Euskal Herria -- Egoera politikoa; Monografiak