Besarkada - Alberdi, Uxue; Gurrutxaga, Maite (Donostia : Elkar, 2015)
Nahi al zenuke toki txiki bat nire besoen artean? Album ilustratua da honakoa. Alberdik idatzitako kopla batzuetatik abiatu eta Gurrutxagaren ilustrazioekin istorio bat sortu dute, besarkaden inguruan. Besarkada poesiaren eta artearn bidez, gorputzen eta arimen arteko batasunari jarritako kantua da. Bat egiten dute mundu sinbolikoak eta fisikoak.
3 urtetik aurrera (urdina)
Euskadi Literatura Saria 2016: Euskarazko Haur eta Gazte Literatura
Keywords: Emozioak eta sentimenduak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura