Gidariaren okerra - Barandiaran, Gotzon (Zarautz : Susa, 2015)
Bahiketa baten istorioa da hau, burua galtzeko zorian dagoen taxista batek antolatua, konplize dituela bere iloba lehenik eta diru premiaz dabilen argazkilari bat gero. Bilbora datorren ikerlaria atzeman, balio bereziko informazio medikoa erauzi eta akabo.Baina zer gertatu zen benetan? Argazkilaria ez dago seguru. Saiatzen da memorian dauzkanak kontakizun koherente batera ekartzen, nahiz eta bahiketako kideen amarruek eta sekretuek nahasgarri bihurtzen dituzten egiak eta gezurrak, errealitatea eta irudipenak. Zein rol ote zeukan berak jokaldi hartan? Horixe da argitu nahi lukeena, endredo hura azaltzen asmatzeko agian nahikoa datu ez duen arren.Eta denok badakigu: beti dago aitzakiaren bat egio osoa ez esateko
Interneten
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak