Munstroek ere pixa egiten dute ohean / Pello Añorga ; [marrazkiak] Jokin Mitxelena - Añorga, Pello (Pamiela, 2015)
Album honetan, aipatutako album hartan ez bezala, neska bat da protagonista nagusia, eta gustatuko zaio munstroen lurraldera joatea, eta, munstroak lagun, munstrokeriak egitea, helduen mundua trasgrediturik. Dena den, Sendak-en liburuan ez bezala, munstroen lurraldea agertuko da hemen ez leku dibertigarri gisa bakarrik, baita amets gaiztoen leku ikaragarri modura ere. Munstroek eta haurrek ohe berean lo egiten dute eta, hortaz, ez da harritzekoa, haiek ere haurrak bezain beldurtiak izatea. Noski, Valentina neskato ausartak laguntza eskainiko die munstroei eta, azkenean, puzten eta puzten doan beldurra, barre algara eta lasaitasun bihurtuko da.