Lurraldeak eta mugaldeak II : agerraldiak eta presak Espainiako zinema dokumentalean / editorea, Vanessa Fernández Guerra; [itzultzailea, Iñaki Iñurrieta] - Fernández, Vanesa; Iñurrieta, Iñaki (: Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2015)
Argitalpen honek segida ematen dio aurreko liburuak -Lurraldeak eta Mugaldeak. Esperientzia dokumental garaikideak (2013)- hasitako bideari, Euskal Herriko Unibertsitateak (UPV/EHU) eta BilbaoArte Fundazioak antolaturiko zuzendari, akademialari eta zine-kritikarien arteko topaketen lekukoa jasoz.Oraingoan ere, zine garaikideko eta akademiako hainbat ekilibrista bildu dira liburu honetan, eta hauxe eman digute, debate luze eta bizien, eztabaiden, kafeen, e-mailen eta, nola ez, konpainia onean egindako elkarrizketa interesgarrien emaitza.Modu berezi batean -zuhaitza landatu dugunez, seme-alabak izan ditugunez eta bigarren liburua argitaratu dugunez-, etapa honen amaiera beste bidaia baten hasiera bihurtu zaigu. Zuhaitzaren eta gure seme-alaben kasuan bezala, hemen beti erne jarraitzea interesatzen zaigu guri, zinema garaikidearen hazkundeari eta aldaketei begi emanez. Etorkizunerako ildoa izan bedi bigarren liburu hau.