Bizi ondorengo heriotza : Nevadako kontakizunak / William A. Douglass ; itzulpena, Anton Garikano - Douglass, William A. (Kondagintza (Pamiela), 2015)
«Bera Nevada zen eta bere istorio guztiak Nevadako kontuak ziren. Bizitzaz zekien guztia blaitzen zuten goi desertuko usain eta kolore ñabarrek[]» Horrelaxe hasten da autobiografiatik asko duen liburu honetako hamahiru narrazioetako lehena. Nevadako (AEB) basamortu itsugarriak bezain indartsu eta William A. Douglassen izaera sutsua bezain sendo. Estatu Batuetakoa ez ezik Euskal Herriko idazlea ere bada. 60ko urteetan etorri zen hemen bizitzera, Euskal Herria sakon ezagutzeko asmoz. Bihotzez euskaldun, ordutik hona Mr. Basque moduan ezagutzen dugu, mundu osoan euskal kultura zabaltzeko egindako ahaleginarengatik. Pamielak 2011n aurkeztutako biografiak izen horixe darama: Mr. Basque.