Betiko atzo? / [testua] Leire Arano ; [ilustrazioak] Belén Lucas - Arano, Leire (Peru Abarka narrazio lehiaketa (Markina-Xemeingo Udala), 2015)
Begi-zuloek dei egin diote sarrerako ispilutik, eta itaunka hasi zaizkio, gordin. Nora zoaz piura horrekin? Behingoz egun handia iritsi eta zu horrela? Lore ustel zimela!Itxura baino ez dela erantzun nahi lieke, itxurak zipitzik ere ez duela axola, begi azpiak ilun izanagatik ere lehengo bera dela, ospitaleko erizainik onena.