Armiarma txiki baten epopeia handia - Aristi, Pako; Uribelarrea, Miren (Donostia : Erein, 2015)
Berak ez du errurik jaio den bezalakoa jaio delako. Armiarma da. Eta ezer egin gabe, mundu guztiak gorrotatzen du. Laster ikasiko du jendeak ez duela maite. Denek hil nahi dute, zapaldu, txikitu. Zein gogorra horrela bizitzea! Halere, bidaia miresgarria egingo du gure protagonista txikiak. Ezagutuko du izua, arriskua, gosea; baina baita amodioa ere, bihotz oneko jendea, eskuzabala. Baztertzen ditugun guztien istorioa da hau, beltzak direlako, edo musulmanak, edo elbarriak, edo etorkinak. Ezberdinak direlako besterik ez, haientzako omenaldi bat da ipuin hau.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Bereizkeria; Armiarmak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak