Pantxike, hiriko sorgina - Dueso, Antton; Zubeldia, Iñaki ([Euba] : Ibaizabal, 2015)
Pantxike hiriko sorgin bat da. Gaztea zenean Sorginmendi muinoko baserri zahar batean bizi zen. Baina urteak joan ahala, hiri erdiko etxebizitza eroso batera aldatzea erabaki zuen. Besaulkia behera, basaulkia gora, hegan, hegan edonora! Eta Pantxike besaulkian eroso eserita terrazatik barrena desagertu da zerua zeharkatuz, bere silueta ilargi betearen esferan islatzen delarik. - Iupii, hau bai dela eroso bidaiatzea!
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Sorginak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak