Baiona Ttipiko piratak / [testua] Uxue Alberdi ; [marrazkiak] Patxi Peláez - Alberdi, Uxue (Euskal Herriaren historia . Lur eta Amets, 2015)
Baionan, 1600. urteko egun batean, ustekabean gurutzatu ziren Parisko gorteko dama pinpirin batzuen eta pirata abenturazale batzuen istorioa. Baionan ezkontza handi bat ospatuko da aurki: Parisko dama bat eta merkatari ospetsu bat esposatuko dira. Festa handi bat egingo dute eta txokolatea banatuko zaie gonbidatu guztiei. Arropa dotoreak jantzita doazen guztiak sartuko ahal izango dira. Ametsek soinekoak egiteko patroiak bai, baina oihala falta du.