Gurarien harria / [testua] Uxue Alberdi ; [marrazkiak] Patxi Peláez - Alberdi, Uxue (Euskal Herriaren historia . Lur eta Amets, 2015)
Gasteizen, XIV. mendean, lanbide bakoitzeko gremioak leku berezia zuen. Azoka eguna da Gasteizen, eta Lur eta Amets amonarekin atera dira jendez gainezka dauden kaleetara. Lanbide ezberdinen erakusgarri dira hiriburuko kaleak. Ustekabean, ordea, denda bitxi bat aurkituko dute Aiztogile kalean: Magiaren txokoa. Eta bertan, beren desioak betetzen lagunduko dien gurarien harria.