Lurra zoragarria da, ur-jauzi batetik basamortura! / Carmen Gil ; marrazkiak, Subi ; [itzulpena, Gerardo Markuleta] - Gil, Carmen (Errimen kutxa. Irakurtzen ikasteko poemak (Erein), 2015)
Natura oso da bihurria, eta hamaik itxura hartzen ditu: mendi altuak, oinetan zapata berdeak dituztela, herensugeen antzera orro egiten duten sumendiak, edo itsasoan korrikka edo dantzan ari den ura.