Zerua pozarren, haize, euri edo elurra egin arren / Carmen Gil ; marrazkiak, Rocio Bonilla ; [itzulpena, Gerardo Markuleta] - Gil, Carmen (Errimen kutxa. Irakurtzen ikasteko poemak (Erein), 2015)
Urtaro bakoitzarekin, arropa aldatzen dugu. Txanoa eta bufanda negu gorrian, aterkia euritarako udazkenean... eta udan eta udaberrian? Ba al dakizu?