Zenbat zuhaitz! Zenbat landare! Mendi aldea dut maite! / Carmen Gil ; marrazkiak, Fran Parreño ; [itzulpena Gerardo Markuleta] - Gil, Carmen (Errimen kutxa. Irakurtzen ikasteko poemak (Erein), 2015)
Lilipa, bitxilore edo arrosa bat zure balkoian jartzeko. Basoan edo parkean, zuhaitz itzelak, garoa, aihen-belarrak... Batenbat ezagutzen ez baduzu, oraintxe duzu aukera.