Rita ez dago eztei eztitarako / Mikel Valverde ; itzulpena, Ramon Olasagasti Aiestaran - Valverde, Mikel (Rita, 2015)
Ritaren etxean ustekabean jaso dute Roberto lehengusuaren gutuna. Aurki ezkonduko dela eta ezteietara gonbidatuz idatzi die. Rita, ordea, ez du berri onak batere poztu; iruditzen zaio utzi diola lehengusuaren begietako neska kutuna izateari. Haserrearen haserreaz ospakizuna zapuzteko plan bat egingo du.