Catherine Certitude - Modiano, Patrick; Sempé; Zabala, Juan Luis (Donostia : Erein, 2015)
Aitak bezala, Catherine txikiak betaurrekoak dauzka. Eta ama bezalako dantzaria izatea du amets. Dantza egiteko betaurrekoak kentzera behartua, Catherinek bi modutan bizi ahal izatearen abantailak deskubritzen ditu: batetik, modu erreala, betaurrekoak jantzita dituenean; bestetik, goxotasunez betetako mundu lauso lazturarik gabea, kentzen dituenean. Betaurrekorik gabeko mundu horretan, amets batean balego bezala dantzatzen da. Aitarekin bizi da Catherine, 1960ko hamarkadako Parisen; aitak biltegi batean egiten du lan, baina Catherinek ez du oso ondo ulertzen zertan. Ama, berriz, New Yorken bizi da, dantza eskolak ematen.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Irudimena; Haurren eta helduen arteko harremana; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak