Catherine Certitude / Patrick Modiano ; marrazkiak, Sempe ; itzulpena, Juan Luis Zabala - Modiano, Patrick (Auskalo (Erein), 2015)
Aitak bezala, Catherine txikiak betaurrekoak dauzka. Eta ama bezalako dantzaria izatea du amets. Dantza egiteko betaurrekoak kentzera behartua, Catherinek bi modutan bizi ahal izatearen abantailak deskubritzen ditu: batetik, modu erreala, betaurrekoak jantzita dituenean; bestetik, goxotasunez betetako mundu lauso lazturarik gabea, kentzen dituenean. Betaurrekorik gabeko mundu horretan, amets batean balego bezala dantzatzen da. Aitarekin bizi da Catherine, 1960ko hamarkadako Parisen; aitak biltegi batean egiten du lan, baina Catherinek ez du oso ondo ulertzen zertan. Ama, berriz, New Yorken bizi da, dantza eskolak ematen.