Begiak itxita hegan - Arano, Leire; Alonso, Aitziber ([Euba] : Ibaizabal, 2015)
Irudi handiz lagundutako testu laburrekin osatzen ari den "Txirrista" bildumako bosgarren liburua da. Honako honetan, genero gaiak lantzen ditu. Izan ere, protagonistak ez ditu maite mutilei izendatu ohi zaizkien rolak, eta bere buruarekin duen identitate borroka islatzen du liburuak. Gauza batzuk neskei gustatzen omen zaizkie, eta beste batzuk, mutilei. Baina, neska edo mutil izan garrantzitsuena ez al da poza ematen diguten gauzak egitea?
4 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Eguneroko bizitza; Zaletasunak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak