Maddi eta euskal sorginak / [testua, Fernando Morillo ; ilustrazioak eta diseinua, Mikel Mendibil] - Morillo, Fernando (Maddiren abenturak (Gaumin), 2015)
Sorginak gauean, Sarako lurretan. Ilargia eta izua. Irrintzien oihartzuna. Adi! Norbait dator odol bila. Pierre Lancre inkisidorearen garaira bidaiatu dute oraingoan Maddik, Harriet neba txikiak eta aitonak. XVII. mende hasieran daude, euskaldun ugari torturatu eta erre zituzteneko garaian. Zorionez, Pedro Agerre Axular idazle aparta lagun izango dute. Sorginen sekretuak, ihesaldiak gauean, garrasiak eta ezpatak, akerra, su-garra, akelarrea, irrintziak, antzinakoen jakinduria itzela... eta euskal sorginen konjuru boteretsuenak. Sorgina izan nahi?