Urrezko Kakalardoa ; Morgue kaleko hilketak - Poe, Edgar Allan (1809-1849); Fornieles Ten, Javier; Santamaría, Josep; Alonso, Pedro; Gatagán, Tino (1951-2005); Navarro, Koro ([Bartzelona] : Vicens-Vives, 2014)
Liburu honetan Poeren ipuin famatuenetako bi biltzen dira. «Urrezko kakalardoa» izenekoan, mezu kodetu bat dakarren pergamino baten aurkikuntza dela medio, Legrandek, protagonistak, bere asmamen zorrotza erakusten du, eta Jupiterrek, haren morroiak, ezin ahaztuzko umore-sena agertuko du. «Morgue kaleko hilketak» kontakizunean, berriz, Dupin ikerlariak, egundoko logika erabiliz, gela itxi batean gertaturiko erailketa baten kasu enigmatikoa asmatzen du.
Jarduerak
12 urtetik aurrera (berdea)
Jatorrizko izenburuak: The Gold Bug (1843). The Murders in the Rue Morgue (1841)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Intriga -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Beldurra -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak